Списък на продуктите по производители CARRERA

Слънчеви очила Carrera за мъже и жени

Известна със стилните си слънчеви очила и спортни очила, марката Carrera е синоним на сливане на представяне и забавление.Марката има история, богата на технологии и вкоренена практичност. Оригиналните продукти от Карера са защитни очила (спортни очила), а основателят Вилхелм Ангер е вдъхновен от моторните състезания.


Карера е основана през 1956 г. в Австрия, а г-н Ангер, със своята похот за живот, назовава компанията си след "Ла Карера Панамерикана", "Мексиканската пътна надпревара". La Carrera Panamericana привлече най-големите шофьори в света, за да преживеят максимална скорост по обществените магистрали, най-вече през планините на централно Мексико. Тя е анулирана през 1955 г. поради загриженост за безопасността, но е възродена през 1988 г


Търсейки по-добър материал за своите продукти, през 1964 г. Вилхелм Ангер разработи и патентова пластмаса "Оптил", авангарден материал с тегло 20% по-малко от ацетат. Оптил причинява по-малко алергична реакция и подобрява годността си (защото се адаптира към лицето на потребителя). Това изобретение е толкова смислено, че дори за кратко промени името на компанията на Optyl International. По това време те все още се специализираха в ски каски и мотоциклетни очила.


През 1974 г. компанията се завръща в името на Carrera International. През 1974 г. Carerra проектира и първите сменяеми лещи за ски очила. Късните седемдесетте бяха ключово време за Карера, защото те пуснаха нова линия от спортни слънчеви очила, които биха се харесали не само на скиорите и шофьорите, но и на модния комплект. През 1979 г. Carrera изпълни своята съдба на марката, като се включи в партньорство с автомобилния дизайнер Фердинанд Александър. Заедно те разработиха Carrera Porsche Design Collection, която използваше и сменяема леща както и  сгъваема технология.


Още
Показване на 1 - 5 от 5 артикула
Показване на 1 - 5 от 5 артикула